Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Артисти от Словения, Полша и България са следващите четиримата финалисти от втората конкурсна вечер на Sofia Singer Songwriter Fest 2019

Please follow and like us:

В събота, 28.09, в клуб Студио 5 се състоя втората конкурсна вечер от международния фестивал за автори-изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest. В задушевна и приятна атмосфера се изявиха седем артисти, които изпълниха по две авторски песни. Това бяха Жан Мар, Димитър Новачков, Дитка Чепин, Иван Печев, Дан Зелиско, Рада Илиева и Радослав Владимиров.

Тричленно жури в състав Пламен Сивов (Точка БГ), Васил Громков (БНТ) и Дана Кристеску (Румъния) оценяваше изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, инструментални умения и сценично присъствие. Телевизия СКАТ засне събитието и направи интервю с артистите. Рецитал изнесе Асен Масларски, който представи песните от новия си албум, а публиката с нетърпение очакваше резултатите от вота на журито. В края на вечерта директорът на фестивала Лили Друмева-О‘Райли и водещият на програмата Васил Громков,  съобщиха имената на четиримата финалисти, които ще се изявят на финала в неделя, 29 септември от 18 часа, а те са Дитка Чепин (Словения), Дан Зелиско (Полша), Иван Печев (България) и Радослав Владимиров (България).

В неделя, 29.09, в Студио 5 от 18 часа ще се състои финалната конкурсна вечер, в която ще участват осемте финалисти от петък и събота, избрани от журито на фестивала Sofia Singer Songwriter Fest.  Тогава ще разберем и кой ще грабне голямата награда – най-висок клас китара, произведена от Кремона България, и ще се класира на първо място. Награди ще има и за второ и трето място (техника от Музикална къща Фактор и звукозапис на сингъл в Токсити Студио), както и специална награда от София Резиденс Хотел – уикенд за двама.

Sofia Singer Songwriter Fest е международен фестивал за акустична музика и поезия, който е част от културния календар на столицата. Състои се от три конкурсни вечери, предварителна програма, афтърпартита и изяви по радио и телевизия. Фестивалът е част от мрежата на европейските фестивали от типа поети с китари и се провежда по повод 1 октомври, деня на музиката и поезията. Привлича талантливи артисти от цял свят, които представят своите авторски песни. Повече за фестивала и регламент за участие можете да прочетете тук https://sssf.eu

Лили Друмева
Лили Друмева Author

Лили Друмева е музикант и журналист с 20-годишен опит.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =