Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Борис Жеков потвърди участието си в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Борис Жеков ще бъде сред участниците в конкурсните вечери на Sofia Singer Songwriter Fest 2020. Българският бард се наложи през последните години на клубната сцена, с красивия си баритонов тембър и интересен репертоар включващ кънтри, блус, златни български хитове и авторски песни.

Борис Жеков е отскоро в бардовските среди на „Поетите с китара“. Той се занимава с телевизионни канали и от години работи за телевизията за класическа музика и джаз MEZZO Classic and Jazz TV. Има участие на бард – фестивалите „Солени Ветрове“ в Бургас, „Поетични Струни“ в Харманли, „Есенен Резонанс“ в Свети Влас, „ПоКи“ – Харманли. Той е фен на американската кънтри –блус музика и автентичния американски фолк, в стила на Боб Дилан, Джон Прайн и Джон Мореланд, както и еквивалента й в България – поетите с китара, майстори на изпятата поезия. Автор-изпълнител, той хваща китарата и се научава сам да си акомпанира и да пише песни, вдъхновен от Пламен Ставрев и Асен Масларски и Иван Ненков, Красимир Йорданов, Красимир Първанов и много други блестящи български музиканти. Борис е изпълнител и автор на песни, по негови собствени текстове, както и по стихове на изтъкнати български поети като Димитър Гачев и Диана Йосколова. Борис участва като гост-музикант в групата „Студио 84 – Проджект“, заедно с Димитър Милушев – акордеон, вокал Костадин Шотев – ритъм китара, вокал, Христо Нейчев – китари, Ангел Шотев – кахон, Аделина Андонова – вокал. Борис има няколко самостоятелни концерта в София, като единият е изцяло посветен на хитове от кънтри музиката от репертоара на Джони Кеш, Крис Кристофърсън, Трейс Адкинс, Травис Трит, Кийт Уитли.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eleven =