Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Ведран Иворек от Хърватия ще бъде член на журито на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Тази година Sofia Singer Songwriter Fest ще включва известен музикант, певец, композитор и организатор на международен фестивал за автори-изпълнители – хърватинът Ведран Иворек.

Той, заедно с колегите си от България – Васил Громков и Пламен Сивов, ще оценява изпълненията на артистите в конкурсната програма.

Ведран посети България два пъти, участвайки на Sofia Singer Songwriter Fest през 2017 г. и 2019 г.

Роден е в Загреб и се занимава професионално с музика от 2000 г. насам. Свири на акустична и бас китара в стиловете американа, рок енд рол и пънк. Негови идоли са Ван Морисън, Брус Спрингстийн, Сиксто Родригес и други. Пише критични песни със социални текстове. Ведран е организатор на престижен фестивал за поети с китари Exposure в град Велика Горица, Хърватия.

Тази година по време на SSSF, освен че ще журира, той ще търси и таланти, които да покани на своя фестивал.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =