Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Весна Митич от Сърбия потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Младата сръбска певица Весна Митич от град Нови сад ще участва за първи път в конкурсната програма за Sofia Singer Songwriter Fest. Тя притежава мощен, красив глас и изпълнява песни в стил поп, рок и фолк. Текстовете ѝ рефлектират случки от живота, засягайки социални теми, любов, романтика и разочарование.

През последните години Весна се изявява на фестивали в родината си и в страните от бивша Югославия.

Получава наградата на публиката на Takt Festival. В момента певицата работи върху първия си самостоятелен албум, който ще излезе в края на 2020 г.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 19 =