Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Дитка от Словения с рецитал на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Младата словенска певица, която спечели първа награда на Sofia Singer Songwriter Fest 2019, ще направи рецитал на 4 октомври, представяйки песните от новия си албум.

Дитка е сред най-популярните автори-изпълнители в родината си. Има издадени три студийни албума със серия хит сингли. Сред най-известните ѝ песни е баладата “Ne bоdi kot drugi” по текст на известния словенски поет Фери Лайнсчек. С него Дитка редовно изнася концерти и участва в поетични вечери.

Певицата е продуцирана от нейния баща – композиторът и мултиинструменталист Горанд Чепин.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =