Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Константин Томов грабна голямата награда на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:
Марко Русов

Константин Томов от София грабна голямата награда в 4-тото издание на Sofia Singer Songwriter Fest. Талантливият изпълнител, след блестящ и силно артистичен сет в големия финал, получи висок клас лютиерска китара, предоставена от „Кремона”. На 2-ро място се класира Иван Лазаров – финалист и в „Гласът на България 2020”. Неговата награда е 10 часа студийно време за запис на сингъл в Ретро Студио (София). Третата награда – безжичен микрофон от Музикална къща „Фактор”, замина за Сърбия, спечелена от единствения чуждестранен участник в пандемичното издание на „SSSF” – Марко Русов от град Нови Сад.

При силна конкуренция атрактивните модерни поети с китари представиха по три авторски песни и една на „Бийтълс” в препълнения клуб „1857” (срещу БНТ). Специална награда от хотел „София Резиденс” получи Teddy Velvet (Теодора Николаева), а Алек Кирев и Борис Жеков се сдобиха с музикални книги и дискове.

Иван Лазаров

В програмата се включиха и победители от младежкия конкурс, провел се по-рано през седмицата, както и специалния гост Ведран Иворек от Хърватия, който бе и член на журито, заедно с Пламен Сивов от „Точка БГ” и Васко Громков (БНТ 2) – водещ на фестивала за четвърта поредна година.

Тазгодишното издание на Sofia Singer Songwriter Fest (международен фестивал за автори-изпълнители) премина в приятна и много позитивна атмосфера, а фокусът на арт-събитието бе върху 80-тата годишнина на незабравимия Джон Ленън. За финал, сборна формация от участниците, водена от хърватина Ведран, изпълни легендарния хит на Ленън – „Imagine”. Според публиката, гостите, изпълнителите и журналистите в клуб „1857”, това е най-силното издание на „SSSF” до момента.

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 12 =