Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Константин Томов потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Младият български музикант Константин Томов ще участва за първи път в конкурсната програма на SSSF.

Завършил е “Музикална педагогика” с поп и джаз в СУ “Климент Охридски”, както и “Тонрежисура”. Изучава китара и цигулка в Националното музикално училище “Любомир Пипков”. Усъвършенства уменията си по китара под ръководството на Цветан Недялков (Ку-Ку Бенд).

През 2015 г. започва своята клубна дейност, създавайки блус рок групата Blues History. По-късно тя сменя името си на The Storytellers.

Константин превръща в свое хоби изучаването на различни инструменти. Свири на ирландска фейта, арменски дудук, ди-дзъ китайска флейта и различни ударни инструменти. Композира филмова музика и пее в хора на Classic FM. Срещал се е със световни знаменитости като Андреа Бочели и Енио Мориконе.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

 

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =