Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Коцето Калки ще бъде част от журито на петото юбилейно издание на Sofia Singer Songwriter Fest

Please follow and like us:

Костадин Георгиев, известен като Коцето Калки, пое предизвикателството да бъде част от журито на международния конкурс за автори и изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest.

Събитието ще се проведе на 3 октомври от 17 часа в столичния клуб „1857”. Българският музикант и актьор ще оценява изпълненията на 8 артисти, сред които гости от Унгария и Румъния, по следните критерии: най-добра музика, текст, вокални и инструментални умения, както и сценично присъствие. Колеги на Калки в журито ще бъдат: Васко Громков (музикален журналист и водещ в БНТ) и Пламен Сивов (поет с китара от група „Точка БГ”).

Коцето Калки завършва стоматология през 1987 година и работи като детски зъболекар и в момента. Със свои колеги-лекари създава група Медикус, с която има три издадени албума. Развива и успешна солова кариера, която включва изяви като актьор („Секс, наркотици и рок-енд-рол”, „Мисия Лондон”) и като пътешественик,изнесъл концерт на връх Еверест. Калки често се ангажира към политически и социални каузи, носител е на множество награди, сред които „Мелодия на Годината 1991” с група Медикус.

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 9 =