Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Кремона дарява висок клас акустична китара на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Реномираната българска фирма за акустични инструменти отново дарява висок клас китара като награда на победителя на Sofia Singer Songwriter Fest 2020. Китарата е модел M20CE, тип електроакустичен уестърн. Има тяло, изработено от кедър и махагон, а грифа е от индийско розово дърво и африкански махагон.

Началото на фабриката тръгва от лютиерското ателие „Кремона”, създадено от Димитър Георгиев и неговите 2 братя. От основаването си през 1924 г. фирмата се занимава с производството на струнни музикални инструменти, като през последните 5-6 години се специализира основно в производството на среден майсторски клас класически китари и щрайхови инструменти – цигулки, виоливиолончела и контрабаси. Днес инструментите на фабрика Кремона се използват от музиканти по цял свят.

www.kremona.com

Екипът на Sofia Singer Songwriter Fest благодари на г-жа Елена Гамова за ценната награда, която фабриката предоставя за фестивала.


Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =