Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Луиз Ван Схайк от Холандия потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Холандската певица Луиз Ван Схайк ще участва за първи път в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest.

Тя има дългогодишен опит, изявявайки се на европейските кънтри и блуграс фестивали. Свири на китара, контрабас и пише авторски песни, в които се разказват истории за любов и разбити сърца.

В момента живее в Прага, където работи с известни музиканти като Сватя Копас, Ондра Козак, Ралф Хут, Monogram и други.

Като нейни идоли Луиз посочва Джун Табор, Мери Блек, Санди Дени, Тим О’Браян, Пол Брейди и други.

През 2020 г. се очаква да излезе дебютният ѝ солов албум.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

 

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − one =