Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Регламент за участие в SSSF 2020

Поради големия интерес за участие в конкурсната програма на фестивала и невъзможността да се даде трибуна на всички желаещи, екипът на Sofia Singer Songwriter Fest определи следния регламент:

Още от сега може да кандидатствате за четвъртото издание на фестивала, 25-27.09.2020 г, като изпратите имейл на lilly@tehcno-link.com. В него посочете линк с Ваше изпълнение и прикачете кратка биография и снимка.

За конкурсната програма трябва да подготвите две авторски песни, които да изпълните на сцена с акустична китара или друг акомпаниращ инструмент. Не е разрешено участие на гост музиканти, бек вокалисти, използването на плейпек,  сингбек, вокални и инструментални ефекти, дръм машини и други.

Трябва да умеете три неща едновременно: да пеете, да свирите на китара(пиано, укулеле или друг акомпаниращ инструмент) и да пишете собствени песни. На сцената излизате сами, и имате 10 минути време.

Тричленно жури със специален гост от чужбина (известно име от музикалните среди, организатор на фестивал) оценява изпълненията по следните критерии:

  1. Вокални умения
  2. Инструментални умения
  3. Качество на музиката
  4. Качество на текста
  5. Сценично присъствие

Срокът за заявяване на участие в конкурсната програма е 1 юни 2020 г. Ще бъдете уведомени писмено в началото на юли, след като екипът определи имената на одобрените артисти.

Всяка година даваме трибуна на 7 български и 7 чуждестранни автор-изпълнители, които се състезават в три конкурсни вечери – два полуфинала и финал. На всеки полуфинал журито избира трима артисти които да продължат напред. На финала се изявяват шест поети с китари от които се определя победителя. Той/тя получава голямата награда на фестивала и е поканен(а) да изнесе рецитал на следващото издание, като връчи и наградата на новия победител.

Поради ограниченото време в клуб Студио 5 и скромния бюджет на фестивала е невъзможно да включим повече от 14 артиста в основната (конкурсна) програма. Затова създадохме предварителна програма в Делта Блус Бар и афтърпартита в клуб Сохо. Там може да се изявите с няколко песни, без да участвате в конкурса. За повече информация: vic_bg@mail.ru

Следете и новините на сайта и на ФБ страницата ни.