Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Стефан Гераксиев (Денвъра) потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Утвърденият български музикант и поет с китара Стефан Гераксиев (Денвъра) ще бъде сред участниците в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020.

Той е от Пловдив и през 1991 г. създава група Денвър. Стилът им се определя като арт и хеви прогресив рок. Изявяват се с голям успех в Румъния, като Стефан говори добре румънски език и е превел текстовете на своите песни на него.

Заедно с колегите си в бенда: Нели Калъчева (бас китара), Ивайло Христов (ударни, перкусии) и Явор Деспотов (соло китара) редовно изнася концерти и прави турнета в северната ни съседка. Като гост музикант с тях често свири и румънският флейтист проф. Сорин Мингиап.

Наскоро група Денвър издаде рок опера със заглавие „Ветровете на Тракия“.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − five =