Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Стийв Лоис, носител на втора награда на Sofia Singer Songwriter Fest идва в България, за да запише нова песен

Please follow and like us:

Британският певец, китарист и автор на песни Стийв Лоис ще посети България между 24 и 29 юни, за да изнесе няколко концерта и да запише нова песен. 

През 2018 г. той спечели второ място на фестивала за акустична музика и поезия Sofia Singer Songwriter Fest. Наградата представлява запис в Toxity Records и продукция на нов сингъл. Предоставена е от собственика на компанията Борис Бончев, един от партньорите на фестивала. В рамките на една седмица Стийв ще запише нова песен със заглавие „Rock And Roll Saved My Life”. В продукцията ще участват именити български музиканти от група Атлас. 

Британският артист ще има и клубни изяви на 27 юни в Bash Bar и на 28 юни в клуб „Арт Е Факт“ заедно с група Lilly of the West. 

Стийв Лоис е британски музикант от град Рединг. Научава се да свири на китара на 11 години от неговия баща. Силно е повлиян от албумите на Джеф Бъркли ‘Grace’ и на Раян Адамс ‘Heartbreaker’. Пише авторски песни като си акомпанира на акустична китара и на хармоника. Първата му композиция се казва ‘Rescue’ („Спасение”), която той написва на 17 години. Парчето е харесано и записано от кънтри певицата Лили Друмева и е включено в албума ‘Lilly of the West – A Collection’ (2005г.). След успеха на ‘Rescue’, Стийв Лоис започва да пише усилено в стил инди, алтернативен рок, придържайки се, обаче, към акустичното звучене. Мести се да живее в Саутхамптън, където създава групата The Lowis Lanes през 2007г. През 2017г. музикантът издава песните си в сборен албум, озаглавен ‘Chapters’.

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =