Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Четвъртото издание Sofia Singer Songwriter Fest събира артисти от Сърбия, Хърватия, Словения, Румъния, Унгария, Холандия и България

Please follow and like us:

Станаха ясни датите за четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, с конкурсен характер, предварителна програма, афтърпартита и рецитали. Събитието ще се проведе в седмицата 28.09-04.10 и ще включва, както обикновено, три локации – клуб Студио 5 (конкурсни вечери на 2,3 и 4.10), клуб SOHO (афтърпартита на 2,3 и 4.10) и предварителна програма в читалище „Николай Хайтов“, за която точните дати ще бъдат допълнително обявени.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години. В конкурсната програма ще участват 12 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала. Другите концерти ще бъдат обявени допълнително.

Повече информация и регламент за  участие може да намерите на сайта http://sssf.eu

Очакваме ви на четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest!

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + two =