Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Jessiah (Десислава Киневирска) потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Младата българска певица с псевдоним Jessiah ще бъде сред участниците в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020.

Десислава Киневирска е родена в София през 1997 г. Занимава се с музика още от малка, като завършва Националното музикално училище “Любомир Пипков”.

Свири на пиано и на китара и пише авторски песни.

Изявява се в софийската клубна сцена самостоятелно, както и с певицата Биляна Тодорова, която спечели втора награда на SSSF 2019.

Освен като музикант, Jessiah работи и като тонрежисьор и преподавател по музика.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =