Skip to content
Sofia Singer-Songwriter Fest

Sam Redbreast Wilson от Унгария потвърди участието си на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Please follow and like us:

Младият унгарски певец, китарист и автор на песни Sam Redbreast Wilson ще участва за първи път в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020. Истинското му име е Кристоф Замбо и той е сред най-популярните артисти в унгарската клубна сцена.

Изявява се в стиловете кънтри, блус и американа. В песните му се разказват истории, които той поднася с много чувство и отдаденост. Като негови идоли посочва великите поети на Тексас Гай Кларк, Таунс Ван Занд, Родни Крауел и Стив Ърл.

През 2018 г. Sam Redbreast Wilson издаде албум със заглавие “Swompside Crawl”.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Plamen Sivov
Plamen Sivov Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =