Младата румънска певица Ана Мариа Думитру ще бъде сред участниците в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020.

Ана Мариа е сред най-талантливите и популярни нови автори-изпълнители в северната ни съседка. Тя е откритие на румънската звезда в този жанр – Мариа Георгиу, която я лансира на най-престижните фестивали като “Bistrita Folk”.  За неин най-голям идол Ана Мариа посочва Джоан Баез.

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе на 2, 3 и 4.10 в клуб Студио 5, НДК.

Фестивалът се провежда по случай Международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – и тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.

В конкурсната програма ще участват 14 талантливи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Румъния, Унгария, Холандия и България, които ще свирят по две свои авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън. Тричленно жури ще оценява изпълненията, а победителите ще получат награди в края на събитието.

Рецитал ще има словенската певица Дитка, която спечели първа награда в миналогодишното издание. По традиция ще се изяви и група Точка БГ, която е неразделна част от фестивала.

Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 11 =