Групата отбеляза годишнината си с виртуален концерт

Акустичният проект за нови градски песни “Точка БГ” отбеляза десетата си годишнина с едночасов онлайн концерт, излъчен в социалните мрежи. Концертът представи песните от новия албум на групата “Градовете, в които ни няма”.

“Преди 10 години, в началото на януари 2011 г. започнахме да работим върху първите аранжименти на авторските си песни. Представяхме си да отбележим 10 години от Точка БГ по друг начин – в концертна зала, да виждаме очите ви и да съпреживяваме с вас, както винаги през тези години, защото атмосферата на концертите ни и споделената радост са същинските причини да празнуваме този юбилей”, се казва в анонса на събитието, излъчено в YouTube на 8 януари в арт-центъра “Къщата на София”.

“Заглавието на новия ни албум се превърна в горчива метафора на едно неочаквано и дълго отсъствие – от сцената и от срещите с вас. Записвахме “Градовете, в които ни няма” във време на изолация, която все още продължава и затова решихме да ви подарим този виртуален юбилеен концерт – като възможност да сме отново заедно. С радост го споделяме, споделете го и вие с вашите приятели. Вярваме, че хубавите срещи с вас предстоят”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =