Известната българска кънтри-група Lilly of the West стана на четвърт век. Вече 25 години родните музиканти ни радват с автентична американска музика, като кънтри, уестърн, блуграс, суинг и блус. Юбилеят ще бъде отбелязан с концерт на 17 май, в който Lilly of the West ще представят нови песни от предстоящия си дванадесети албум „Swings & heartaches Vol.2”. В колекцията са събрани джаз и суинг стандарти от 30-е и 40-е години, както и разтърсващи балади. Премиерата се очаква да бъде през месец юни на открита сцена.

На 17 май е и рожденият ден на фронтдамата на групата Лили Друмева О’Райли. Тя ще отбележи двойния празник в тесен кръг с колеги музиканти и близки приятели.

За повече информация: https://lillydrumeva.net/

„Lilly of the West” е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 година в София. След издаването на своя дебютен албум, музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998-та са избрани за „най-добра кънтри и блуграс група на Европа”. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. Формацията „Lilly of the West” има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор. Музикантите подготвят своя дванадесети албум и са високо оценени от международната музикална преса. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева. Тя е и известен журналист, продуцент, радиоводещ, импресарио, автор на песни и на книгата „Настроение с Лили – музика в 50 теми”. Идеолог и организатор е на международния фестивал Sofia Singer Songwriter Fest (https://www.sssf.eu/).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 2 =