Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето шесто издание. Датите са 30 септември, 1 и 2 октомври 2022 година. Мястото отново е клуб „1857” (ул. Сан Стефано 22, срещу БНТ), където в уютна атмосфера ще се изявят талантливи артисти от България и чужбина. Те ще изпълнят по две авторски песни и една на Пол Маккартни. През 2022-та легендарния член на „Бийтълс” навършва 80 години.

Ще се изявят 14 артисти в рамките на 3 конкурсни вечери – два полуфинала и финал, а тричленно жури в състав Пламен Сивов (Точка БГ), Васко Громков (БНТ) и специален гост от чужбина ще оценява изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, инструментални умения и сценично присъствие. В неделя 3 октомври  рецитал ще изнесе призьор от предишно издание на фестивала.

За големия финал е планирано групово изпълнение на емблематичната песен на Бийтълс – „Let It Be”.

Сър Пол Маккартни е водеща личност в „Бийтълс” от самото създаване на състава. Той е текстописец и основен композитор в групата, заедно с Джон Ленън. Тандемът между двамата ражда над 50 златни хита. След разпадането на „Бийтълс” Маккартни продължава с успешна солова кариера и като водач на състава „Уингс”. Записан е в книгата на рекордите на Гинес, като най-успелия композитор в историята на популярната музика. През 1997 г. получава рицарско звание. Носител е на 16 статуетки с награда „Грами”.

Следете информацията на сайта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =